چجوری با آپدیتِ محتوا قدیمی، ورودی بیشتری جذب کنیم؟

محتوایی که توی وبسایت ‌منتشر می‌کنیم، می‌تونه توی گوگل افت جایگاه پیدا کنه. با توجه به تحقیقاتی که اخیر‌ا انجام شده، 92% از مارکترها محتوا رو به عنوان یه سرمایه‌گذاری ارزشمند اعلام کردن و 56% از اون‌ها قصد دارن که توی سال 2021 هزینه بیشتری رو برای تولید محتوا در نظر بگیرن.

چه اخبار صنعت‌مون رو منتشر کنیم و مجله محور باشیم، فروشگاه آنلاین داشته باشیم یا نرم افزار رو به عنوان سرویس (SaaS) ارائه کنیم، محتواهای قدیمی نیاز به آپدیت شدن اونم با رعایت اصول سئو دارن.

از طرفی گزارش‌ها نشون داده که آپدیت محتوا می‌تونه بازدید ارگانیک رو تا 106% افزایش بده. از اون جایی که 93% از تجربیات آنلاین از طریق سرچ توی موتورهای جست‌وجو شروع می‌شن، خیلی مهمه که به سئو (بهینه‌سازی صفحات سایت برای موتورهای جست‌وجو) اهمیت بدیم. توی ادامه این مقاله در مورد اینکه چجوری محتوا رو آپدیت کنیم، مزایایی که این کار داره و روش‌هایی که برای به روزرسانی محتوا توی سال 2021 وجود داره صحبت می‌کنیم.

چرا آپدیت محتوا مفیده؟

ممکنه این سوال پیش بیاد که چرا بهتره به جای تولید محتوای متنی جدید بیایم و محتواهایی که ماه‌ها یا حتی سال‌ها قبل منتشر کردیم رو به روز کنیم؟! در جواب باید بگیم بعضی از محتواها اون‌قدر خوبن که فراموش نمی‌شن و ارزش داره برای اون مقاله، راهنما، تجربه و… وقت بذاریم و در کنار تولید محتواهای جدید، اطلاعات اون مقالات قدیمی رو هم آپدیت کنیم.

آپدیت کردن محتواهای قدیمی با کلمات کلیدی تازه، قرار دادن چندرسانه‌هایی مثل فیلم و ویدیو، گذاشتن لینک‌های داخلی و ارتباط ایجاد کردن بین محتواهای مرتبط  به شدت کمک می‌کنه تا گوگل اهمیت بیشتری به اون صفحات بده. چون چه بخوایم چه نخوایم گوگل از محتواهای جدید و به روز بیشتر استقبال می‌کنه و اهمیت بیشتری بهشون می‌ده. در ادامه مزایایی که آپدیت کردن محتوا داره رو مرور می‌کنیم.

  • کاهش قابل توجه هزینه‌ها با آپدیت محتوا، نسبت به تولید محتوای کاملا جدید
  • بیشتر شدن اعتبار برند با اهمیت به محتواهای قبلی تولید شده
  • زمانی که کاربرها متوجه به روزرسانی شدن محتوا می‌شن بیشتر توی صفحه می‌مونن
  • به دیده‌شدنِ بیشترِ محتوا و تعامل کاربرها باهاش کمک می‌کنه

چجوری محتوا رو آپدیت کنیم تا بیشترین بازدهی رو داشته باشیم؟

این رو یادمون باشه که درسته به روزرسانی محتوا باعث صرفه‌جویی توی منابع می‌شه و کلی مزایای دیگه داره، ولی هی‌چوقت نمی‌تونه جایگزین تولید محتواهای جدید باشه. در واقع باید آپدیت محتوا قدیمی به موازات تولید محتوای تازه انجام بشه و باید با توجه به سئو و بقیه اهداف بازاریابی که داریم، زمان کافی برای تولید مقالات تازه، ویدیوها، تصاویر و انواع دیگه محتوا در نظر بگیریم و در کنارش مقالات قدیمی رو هم به  امون خدا ول نکنیم:)). در ادامه مواردی که برای آپدیت محتوا رعایت بشه رو مرور می‌کنیم.

به‌روز رسانی محتوا رو با یه برنامه منظم انجام بدیم

 وقتی تصمیم گرفتیم به یاری محتواهای قبلی‌مون بریم و آپدیت‌شون کنیم:))، باید برای این کار یه برنامه مشخص در نظر بگیریم و طبق اون جلو بریم. می‌شه یه تقویم محتوایی با تاریخ و عنوان مقالات و همین‌طور عبارات کلیدی‌شون و چیزای دیگه‌ای که برامون مهمه در نظر بگیریم تا کارمون راحت‌تر پیش بشه. این کار شاید خیلی پیش پا افتاده به نظر بیاد ولی تاثیری که به مرور روی صفحات می‌ذاره به قدریه که واقعا ارزش انجامش رو داره.

البته اینم یادمون باشه که صرفا آپدیت کردن محتوا و اضافه کردن عباراتی بهش که همین‌جوری به سلیقه خودمون انتخاب کردیم قرار نیست معجزه‌ای رقم بزنه. برای به روز رسانی محتواهای متنی یکی از پایه‌ای‌ترین کارهایی که  می‌تونه انجام بشه اینه که عباراتی که کاربرها سرچ می‌کنن رو با ابزارهای مختلف پیدا کنیم و با یه استراتژی درست و در نظر گرفتن اصول سئو محتوا دست به کار شیم.

درستی لینک‌های داخلی و خارجی رو چک کنیم

همون‌جوری که می‌دونیم، لینک‌سازی یکی از جنبه‌های مهم سئو به حساب می‌آد. یکی از کارهای مهمی که توی بازبینی محتواهای قدیمی باید انجام بشه، چک کردن لینک‌های داخل محتواهاست. فرضا ممکنه به جایی لینک داده باشیم که الان ارور 404 می‌ده یا هر مشکل دیگه‌ای که ممکنه داشته.

لینک‌های شکسته حتما باید بررسی بشن و با آدرس‌های جدید و مرتبط جایگزین بشن. باید دستی این موارد رو چک کنیم ولی ابزارهایی مثل اسکریمینگ فراگ هم می‌تونن پیدا کردن این لینک‌ها رو خیلی راحت‌تر کنن. یه چیزی رو هم یادمون باشه، ممکنه یه سایتی که یه زمانی بهش لینک دادیم اعتبار خوبی اون زمان داشته ولی الان به هر دلیلی اسپم باشه یا اعتبارش رو از دست داده باشه. برای همین با بررسی لینک‌ها می‌تونیم متوجه این مسائل بسیم و برطرف‌شون کنیم.

چندرسانه‌ای‌ها (تصاویر، فیلم و…) رو هم دریابیم!

محتواهایی که تو قالبی مثل تصویر، ویدیو و باقی فرمت‌های غیر متنی ارائه می‌شن، می‌تونن به شدت به سئو سایت ضربه بزنن. به همون نسبت که اضافه کردن چندرسانه‌ای‌های جدید توی مطالب قدیمی می‌تونه کمک‌کننده باشه، اگه از لینک‌های شکسته و تصاویر بدون متن جایگزین و… استفاده بشه هم می‌تونه مضر باشه.

در واقع بهتره به جای این که بیایم این‌ها رو به حال خودشون رها کنیم، مثل محتواهای متنی بهشون اهمیت بدیم. مثلا از عبارات کلیدی توی متن جایگزین تصاویر استفاده کنیم یا فرضا به محتواهای متنیِ قبلی بیایم نمودار و اینفوگرافیک اضافه کنیم.

مسئله مهم دیگه‌ای که وجود داره اینه که باید به بهینه‌سازی تصاویر هم توجه کافی داشته باشیم. چون بخش زیادی از کاربرهای خیلی از وبسایت‌ها از طریق موبایل وارد می‌شن و به خاطر همین ابعاد، سایز و کیفیت مناسب عکس‌ها اهمیت داره تا به خوبی توی دستگاه‌های مختلف نمایش داده بشه و به اصطلاح User Friendly باشه.

محتوای همیشه سبز تولید کنیم

از نظر بروز رسانی محتوا قدیمی، محتواهای همیشه سبز رو راحت‌تر می‌شه آپدیت کرد. محتوای همیشه سبز در واقع همون‌طور که از اسمش پیداست به محتوایی گفته می‌شه که تا مدت‌ها تازه و به دردبخوره و مثل اخبار و ترندهای روز نیست که خیلی سریع بیات بشه:))

آپدیت محتواهای همیشه سبز کار سختی نیست و می‌شه با اضافه کردن عبارات کلیدی و لینک‌ها به بهتر شدن رتبه‌ش کمک کنیم. نقطه مقابل این محتواها، مطالبی هستن که خیلی به زمان انتشارشون وابسته‌ن و به سختی می‌شه بعد از گذشت از تاریخ انتشارشون (مثلا چندماه یا چند سال بعدش) اون‌ها رو به روزرسانی و اصلاح کرد.

محتواهای قدیمی رو تکرار نکنیم

زمانی که می‌خوایم محتوا رو آپدیت کنیم باید به طریقه انجامش هم دقت کنیم. در واقع باید این رو توی محتوا بهش اشاره کنیم که این یه محتوای قدیمیه که ما به روزش کردیم و اطلاعات جدیدی بهش اضافه کردیم. همین‌طور زمانی که به روز رسانی محتوا انجام می‌دیم بهتره که تاریخ محتوا رو هم آپدیت کنیم که هم برای موتورهای جست‌وجو و هم کاربرها این موضوع شفاف باشه.

یه کَلَکی هم که ممکنه به ذهن‌مون برسه اینه که بیایم اون محتوای قدیمی رو کپی پیست کنیم توی یه مقاله دیگه! که خب گوگل و مخاطب‌های ما باهوش‌تر از این حرفان که گول بخورن:)) بعدشم گوگل به شدت با محتواهای تکراری برخورد می‌کنه و ممکنه تو طول مدت حتی باعث پنالتی اون صفحه یا کل سایت بشه. پس بهتره در مورد آپدیت محتواهای قدیمی‌مون شفاف و حرفه‌ای عمل کنیم و فکر نکنیم با بچه طرفیم.

مفهوم اصلی صفحه رو حفظ کنیم

آپدیت محتوا نباید جوری باشه که مفهوم و به اصطلاح Concept اون صفحه رو تغییر بده! یعنی نباید اضافه کردن محتوای متنی یا غیر متنی به شکلی باشه که به اون محتوای قدیمی بی‌ارتباط باشه و باید در همون راستا باشه. پس حواسمون به عبارات کلیدی، لینک‌ها و تصاویر و… ای که اضافه می‌کنیم باشه. در واقع با هر بار آپدیت باید محتوامون با حفظ موضوعیتش غنی‌تر و ارزشمندتر بشه.

هیچ‌وقت نباید به روز رسانی محتوا رو صرفا به قصد رتبه گرفتن توی گوگل و بدون توجه به ارزشی که برای مخاطب می‌تونه داشته باشه، انجام بدیم. این کار باعث می‌شه کاربرها حتی اگه وارد صفحه ما شدن سریع ازش خارج بشن و حس خوبی نسبت به وبسایت‌مون پیدا نکنن. یادمون باشه برای تولید محتوای جدید یا آپدیت محتواهای قدیمی اول باید رضایت مخاطب رو و بعد از اون الگوریتم‌های جست‌وجو رو در نظر بگیریم.

نتیجه‌گیری

اگه حتی همین حالا هم بازدید بالایی از وبسایت‌مون وجود داشته باشه، می‌تونیم با آپدیت کردن محتوا اونم تو زمان کم و با منابع محدودی این بازدید رو چند برابر کنیم. کافیه با سئو محتوا آشنا باشیم و رضایت کاربر رو اولویت اول‌مون قرار بدیم تا به مرور شاهد رشد وبسایت باشیم. به عنوان پیشنهاد، توصیه می‌کنم نگاهی به محتواهای قدیمی وبسایت بندازین و ببینین کدوم مقالات عملکرد خوبی داشتن و ارزش بروزرسانی دارن، بعد با استفاده از کلمات کلیدی تازه و ایده گرفتن از فعالیت رقبا تو اون موضوع، صفحات قدیمی رو به روز و غنی‌تر کنین. شک نکنین این کار به ارزش سایت شما اضافه می‌کنه و کمک ‌می‌کنه راحت‌تر به جایگاه‌های اول نزدیک بشین.

منبع ارقام و بعضی از قسمت‌ها: https://digitalagencynetwork.com

فوتر سایت